Online zijn al veel ‘gewone’ mensen een succesvol merk geworden. Wat je op social media zet, zegt alles over jou. Dit kan goed of slecht uitpakken.

Kies het juiste platform

Je hoeft je niet overal te profileren. Kies een of twee vormen van social media om jezelf neer te zetten en groei van daaruit. Plan je strategie rond het soort content waarmee je moet werken. Ben je bijvoorbeeld niet sterk in beeld, dan is Instagram niet echt je ding.

Doe iets terug

Als je niets origineels kunt bedenken om over te schrijven, help dan anderen hun boodschap uit te dragen. Posts van anderen delen, is een prima manier om extra volgers te krijgen.

Post regelmatig op social media

Regelmatig posten en snel reageren op je volgers helpt om meer volgers te krijgen. Niet alleen moet je een voorzet doen voor digitale discussies, je moet ze ook volgen. Uit het oog, uit het hart is op social media een keiharde wet.

Lezen voor je tikt

Toen je klein was, kreeg je vast te horen dat je eerst moest luisteren voor je wat mocht zeggen. Online is dat niet anders: eerst lezen, daarna posten. Verdiep je even in de conversatie en de toon, voor je je erin mengt.

Wees authentiek

Hoe meer je jezelf bent, hoe gelukkiger je bent. Ook op social media. Als je dol bent op koken, deel dan tips waaruit blijkt dat je een expert bent. Kijk je dolgraag thuis films, post dan fimrecensies.

Begin het gesprek

Stel een slimme vraag of geef iemand een compliment over iets wat hij of zij onlangs heeft gedaan.

Inspireer

Mensen worden graag geïnspireerd, daarom doen motiverende quotes het zo goed online. Houd je content pittig, interessant en grappig. Vermijd open deuren.

Koester je tijdlijn

Vijf keer achter elkaar iets retweeten op Twitter kan de indruk wekken dat je geen originele content plaatst. Begin met iets van jezelf posten, reageer dan op iemand anders en deel dan iets van weer iemand anders. Je wilt laten zien dat je diverse conversaties volgt, maar ook zelf iets inbrengt.

Vraag niet om volgers

Bedel je weleens bij vrienden om iets als je elkaar ziet? Juist. Waarom zou je dat dan op social media wel doen? Hoeveel volgers je opbouwt, hangt af van drie dingen: geweldige content plaatsen, interactie hebben met mensen die jou volgen en pro-actief bezig zijn met anderen.

 

social media