In Nederland zijn we continu op zoek naar talent. Masterchef, Hollands got talent of So you think you can dance: het draait allemaal om talent. Er kijken wekelijks miljoenen mensen naar talentenjachten op televisie. We smullen van mislukte audities, kandidaten die ruzie maken en huilende familieleden. De volgende dag op je werk of op het schoolplein praat iedereen over die vals zingende kandidaat, een grote valpartij op het podium en een mislukt dessert. Het lijkt wel alsof mislukken meer aandacht krijgt dan het toptalent.

Talenten beschrijven

In een sollicitatiegesprek is een werkgever ook op zoek naar nieuw talent. Eén van de meest voorkomende vragen tijdens een sollicitatiegesprek is toch nog steeds: Wat zijn je goede eigenschappen? Voor veel mensen is dit ook gelijk één van de meest lastige vragen. Maar waarom? Mijn ervaring is dat veel mensen het lastig vinden om te zeggen dat zij ergens goed in zijn (talent hebben). Andere kandidaten zetten sociaal wenselijke eigenschappen in hun cv om indruk te maken. Als vervolgens één van deze eigenschappen niet past bij de persoon of bij de andere eigenschappen, dan weet je zeker dat de interviewer hier op doorvraagt.

Analytisch sterk

Onlangs zag ik een cv voor de vacature van receptioniste/telefoniste. Een leuke, representatieve vrouw met de juiste achtergrond en ervaring. Zij had een keurig cv gemaakt, waarin ze een aantal persoonskenmerken noemde. Zo was zij klantvriendelijk, nauwkeurig, stressbestendig en analytisch sterk. Dit laatste talent was het meest opvallend. Analytisch sterke mensen zijn vaak hoogopgeleid. Dat past niet bij de functie van receptioniste/telefoniste. Toen ik haar hiernaar vroeg, bleek dat zij op internet had gezocht naar goede eigenschappen voor een receptioniste/telefoniste. Deze eigenschap vond ze wel mooi op haar cv staan.

Zoek hulp bij het ontdekken van je talent!

Nu is het ook lastig om te achterhalen wat jouw talenten zijn. Mocht je hier moeite mee hebben, schakel dan de hulp van anderen in. Kies 10 mensen uit welke zowel dichtbij jou, als wat verder van je af staan en stel ze de volgende vragen:

  • Wat is mijn grootste talent?
  • Hoe denk je dat ik professioneel het best tot mijn recht kom?
  • Wat is mijn meest ondergewaardeerde en onderschatte talent?
  • Waarin ben ik beter dan de meeste mensen die jij kent?

Waarschijnlijk krijg je zeer uiteenlopende, soms zelfs onverwachte, antwoorden. Leg deze antwoorden naast elkaar en kijk waar de overeenkomsten zitten. Kun je jezelf in dit beeld herkennen?

Op 123test.nl kun je allerlei testen doen zoals persoonlijkheidstests, IQ tests, studiekeuzetests en carrieretests. Een aanrader is de betaalde persoonlijkheidstest.

Succes met ontdekken!

talent