In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat sollicitanten die aandacht besteden aan hun cv en alleen solliciteren op banen die echt bij hen passen de meeste kans maken op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Een professionele, moderne lay-out zorgt ervoor dat jouw sollicitatiebrief en cv opvalt. Sollicitanten die weten over welke kwaliteiten en vaardigheden ze beschikken en dit met voorbeelden kort en krachtig kunnen omschrijven, komen verder dan sollicitanten die slechts hun talenten benoemen. Het is de kunst om je kwaliteiten en vaardigheden met voorbeelden te omschrijven zonder arrogant of opdringerig te worden.

De kennis van loopbaancoaching en solliciteren heb ik opgedaan op diverse P&O afdelingen. In 2014 heb ik de opleiding HBO Bedrijfskunde afgerond. Halverwege 2018 rond ik de opleiding HBO Loopbaancoaching af. Door mijn werkervaring en opleiding weet ik waar jij op moet letten als je succesvol wilt solliciteren. Ik maak jou bewust van je talenten, vaardigheden, kennis, eigenaardigheden, passies en wensen. Solliciteren wordt weer leuk als je goed weet wie je bent en wat je te bieden hebt. Het geeft je zelfvertrouwen en plezier in het proces. Wees trots op jezelf!

Als jij in jezelf gelooft, in al jouw talenten, vaardigheden, kennis, eigenaardigheden, passies en wensen, dan is het niet moeilijk om een werkgever precies te vertellen waar jij voor staat, wat jij te bieden hebt en wat jouw toegevoegde waarde is. Wees trots op jezelf, dan straal je zelfvertrouwen uit!