Het arbeidsvoorwaardengesprek is misschien nog wel spannender dan het sollicitatiegesprek. Nu wil je de baan echt heel graag en ben je er zo dichtbij! De verleiding is groot om de baan ‘koste wat het kost’ te nemen. Niet doen!

Lijstje met wensen en eisen

Probeer voor jezelf een lijstje te maken met items die ‘echt belangrijk’ voor je zijn en items die je ‘redelijk belangrijk’ vindt. Wat vind jij echt belangrijk? Welke items moeten voor jou in de deal zitten wil je de baan accepteren? Wat zijn je wensen en wat zijn je eisen? Je kunt hierbij denken aan een bepaald salaris, reiskostenvergoeding, scholingsmogelijkheden, werktijden, werkdagen, contracturen per week, lease-auto, contract voor onbepaalde tijd, doorgroeimogelijkheden etc. Bijvoorbeeld: je vindt het echt belangrijk dat je minimaal 3000,- bruto verdient en een vast contract krijgt en je vindt het redelijk belangrijk dat je op vrijdag vrij bent en een lease-auto krijgt. De items die je in de kolom ‘redelijk belangrijk’ zet, kunnen nu als wisselgeld dienen voor de items uit de kolom ‘echt belangrijk’. Stel dat je niet 3000,- bruto gaat verdienen, maar wel 2800,- en een cursus van een jaar krijgt. Wil je de baan dan nog steeds of houd je vast aan je minimumsalaris van 3000,-? Of: je wilt echt graag 3000,- verdienen dus als een vrije vrijdag een probleem is, wil je die wens wel loslaten.

De regels van het onderhandelen

Je hebt je lijstje klaar. Nu is het zaak om de regels van het onderhandelen onder de knie te krijgen. Hier komen ze:

  1. Je komt op je arbeidsvoorwaardengesprek niet om vrienden te maken. Houd dus je doel en je belangen in de gaten en niet de persoon die bij het gesprek aanwezig is. Eyes on the prize!
  2. Laat je niet afleiden. Je hebt een plan in de vorm van je lijstje. Je weet wat je voor elkaar wilt krijgen en wat je wisselgeld is. Voer je plan uit.
  3. Kracht uitstralen heeft een groot effect! Ga rechtop zitten, praat rustig en beheerst, haal tussendoor adem en leg je handen voor je neer. You can do it!

onderhandelen