mini cv 2Het mini cv is een zeer beknopte versie van je basis cv. Het mini cv kan worden gebruikt als persoonlijk visitekaartje. Het is een manier om jezelf kort en krachtig te presenteren. Je kunt het mini cv letterlijk en figuurlijk zien als een visitekaartje, omdat voor het mini cv ook vaak het formaat van een visitekaartje wordt gebruikt. Het mag duidelijk zijn dat je niet alle informatie, die je in je basis cv hebt opgenomen, in dit formaat kwijt kunt. Het mini-cv is vooral handig bij het netwerken. Het is geen vervanging voor het normale cv.

Voor wie is een mini cv interessant?

Het mini cv is vooral interessant voor werkzoekenden en freelancers die bezig zijn met netwerken. Je kunt het mini cv bijvoorbeeld na afloop van een gesprek meegeven aan je gesprekspartner, waardoor hij of zij een herinnering aan jou heeft. Het mini-cv is voor iedereen die baat heeft bij netwerken. Van de ondernemer die graag nieuwe contacten wil leggen tot de gewone medewerker die naar een nieuwe uitdaging op zoek is: de mogelijkheden voor het mini-cv zijn heel divers. Iedereen die graag een gedreven en bovendien professionele indruk wil achterlaten kan goed gebruik maken van het mini-cv.

Wat benoem je in een mini cv?

Zoals gezegd, is het mini cv een beknopte versie van je basis cv en dient het, gezien de beschikbare ruimte, alleen de belangrijkste informatie te bevatten. Een opsomming:

  • Naam, telefoonnummer en e-mailadres
  • Foto
  • Een pakkende titel (een titel waarmee jij je presenteert)
  • Kleine samenvatting
  • Eén tot drie vaardigheden die je wilt benadrukken
  • Eventueel twee of drie carrierehoogtepunten
  • Eventueel je studie

In de kleine samenvatting kun je ervoor kiezen om enkele hoogtepunten uit je loopbaan of specifieke vaardigheden waarover jij beschikt en waarmee jij je onderscheidt van anderen te noemen. Je kunt ook kiezen voor het benoemen van je studie en je professionele achtergrond. Houd er rekening mee dat je het kort en krachtig houdt en dat de lezer in één oogopslag ziet wat jij kunt!

Wat is het nut van een visitekaartje met je mini-cv?

Met een mini-cv ben je in staat om naast de mondelinge introductie van jezelf ook direct iets mee te geven. Zo heb je de mogelijkheid om het net even anders aan te pakken dan de rest. Ook zal je hierdoor beter onthouden worden. Dit schept een sterkere band met de persoon die jouw mini-cv ontvangt, dan enkel de herinnering aan het gesprek. Ook geeft het je een professionele uitstraling wanneer je een goed gemaakt visitekaartje hebt. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van stevig papier en een goede printer, of laat je visitekaartje drukken door een professionele drukker. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je investering juist een averechts effect heeft.

mini cv visitekaartje